Opleiding: Train de trainer - Ik Leer Leren

Help kinderen bij hun leerproblemen als Ik Leer Leren-trainer.

10 Lessen

Voortgang

Nog niet gestart

Basisopleiding Kindercoach en Opvoedcoach

Basisopleiding Kindercoach en Opvoedcoach . Speciaal voor deelnemers aan deze opleiding is dit de theoretische uitwerking van de hele opleiding inclusief video's die je steeds weer kunt bekijken zodat de lesstof beklijft.

74 Lessen

Voortgang

Nog niet gestart

Praktische pubercoach opleiding

Pubercoaching is nog een werkgebied waarvoor weinig opleidingen zijn.. Hulpvragen met betrekking tot pubers gaan vaak over gedrag, over school, onderlinge relaties, relaties met ouders en alles wat daarmee te maken heeft, Stap voor stap neemt deze opleiding je mee vanaf het eerste contact tot het afscheid nemen. Je kunt het coachingstraject zo kort of lang maken als je wilt. In deze opleiding leer je hoe je het intakegesprek vormgeeft, hoe je tot de hulpvraag komt, welke interventies je kunt doen, waarom je juist voor de ene interventie kiest en niet voor de andere, hoe je kunt variëren, wat de doelen zijn van de interventies en voor welke hulpvragen ze geschikt zijn, hoe je het traject afrondt en hoe je de borging voor de toekomst vormgeeft. Je rol als coach is een aparte les. Deze opleiding is waardevol voor het begeleiden van kinderen vanaf 10 jaar

42 Lessen

Voortgang

Nog niet gestart

Training weerbaar communiceren voor pubers

Weerbaar communiceren, oftewel: Sociaal vaardig leren zijn in moeilijke situaties Dit is een training die anders is dan alle andere trainingen. In deze training vind je materiaal om pubers uit te dagen zelf na te denken en meer gedragsmogelijkheden te krijgen in lastige situaties met anderen. En jij mag dit begeleiden.

43 Lessen

Voortgang

Nog niet gestart

Boze kinderen coachen

Boosheid is normaal en boosheid hoort bij het leven. In die zin is het raar dat boosheid met stip op nummer één staat van hulpvragen voor kinderen. Kinderen in deze tijd zijn boos en ouders lijken het steeds lastiger te vinden om daar mee om te gaan en om deze boosheid te hanteren. Kenmerkend voor de hulpvragen zijn de hoeveelheid van de boze buien en de heftigheid die zorgen voor het vragen van hulp. En ouders vragen vaak hulp kort na een boze bui die voor de spreekwoordelijk druppel zorgt. De hulpvragen over boosheid komen dan ook vaak ’s avonds, tijdens het weekend en in de vakanties. Deze opleiding kan je helpen om de enorme diversiteit van boosheid te doorgronden. En het begrijpen van boosheid kan helpen om met veel compassie naar kinderen en ouders te kijken bij het leren omgaan met deze emotie.

98 Lessen

Voortgang

Nog niet gestart

Opvoedcoaching: Het eerste (intake) gesprek

Gesprekken met ouders en vooral het eerste gesprek met ouders zijn cruciaal over hoe succesvol een (coaching)traject gaat verlopen. In het eerste oudergesprek wordt de keus gemaakt of ouders verder willen met een coach of hulpverlener. Welke keuzes maak jij en wat zijn daar de voor- en nadelen van? In deze opleiding komen alle aspecten van het oudergesprek en eerste (intake) gesprek aan de orde. En dat is veel meer dan je dacht.

16 Lessen

Voortgang

Nog niet gestart

Opleiding: Kinderen helpen bij angst en faalangst

Kinderen helpen bij angst en faalangst Angst heeft een belangrijke functie en is erg nuttig, omdat het ons beschermt tegen het doen van domme dingen. Het zorgt ervoor dat we letten op veiligheid. Wanneer angst teveel is geworden, is de bescherming doorgeslagen. Hoe kun je kinderen en hun ouders helpen de angst de baas te worden? In deze opleiding ontdek je alles voer angst en vooral hoe je de angst 'in de bek' kijkt en er controle over krijgt. Met vele praktijkvoorbeelden die inspireren

46 Lessen

Voortgang

Nog niet gestart

Workshops - Ik Leer Leren

Handleiding & Werkbladen bij de workshops Plannen en Uitvoeren, Motivatie Verhogen en Toets en Examen Voorbereiding voor trainers van leerlingen in het VO, MBO en HBO.

Workshop Motivatie - Ik Leer Leren

Handleiding & Werkbladen bij de workshop Motivatie Verhogen voor trainers van leerlingen in het VO, MBO en HBO.

Workshop Plannen en Uitvoeren - Ik Leer Leren

Handleiding & Werkbladen bij de workshop Plannen en Uitvoeren voor trainers van leerlingen in het VO, MBO en HBO.

Workshop Toets- en Examenvoorbereiding - Ik Leer Leren

Handleiding & Werkbladen bij de workshop Toets en Examen Voorbereiding voor trainers van leerlingen in het VO, MBO en HBO.

Werkbladen Ik Leer Leren voor VO-MBO-HBO

De werkbladen voor de training Ik Leer Leren voor het VO, MBO, HBO

Page 1 of 2
Pen